Nieuw Lockout-Tagout kabelvergrendelingssysteem van Master Lock

02/08/2017

Master Lock de Amerikaanse fabrikant van lockout-tagout producten, presenteert de nieuwe oprolbare kabelvergrendelingen S856 en de S866.
 
Voor wie hier nog niet bekend mee is, lockout-tagout of LOTO is een veiligheidsprocedure waarbij alle energiebronnen van machines en installaties worden geïsoleerd, vergrendeld en gemarkeerd voordat onderhoudswerkzaamheden mogen plaatsvinden. Bij het uitvoeren van lockout-tagout procedures wordt gebruik gemaakt van veiligheidshangsloten, veiligheidstags en vergrendelinrichtingen zoals kabelvergrendelingen.
 
De kabelvergrendelingen S856 en de S866 zijn ideaal voor gelijktijdige vergrendeling van meerdere afsluiters en/of stroomonderbrekers. Het nieuw ontworpen oprolmechanisme zorgt ervoor dat de overtollige kabel tijdens gebruik weggewerkt wordt in de behuizing. Bijkomend voordeel is dat het apparaat zelf hierdoor ook gemakkelijker te vervoeren en op te bergen is.
 
De S856 en de S866 hebben beide een 2,74 meter kabel met een diameter van 3,3mm. Door middel van het  palmechanisme van de kabelhaspel kan de vergrendeling eenvoudig aangespannen worden voor correcte vergrendeling van de energiebron, de overtollige kabel zit vervolgens netjes opgerold in de behuizing.
 
De S856 heeft een staalkabel met thermoplastische coating ideaal voor afsluiters en andere mechanische vergrendelingstoepassingen. De S866 heeft daarentegen een nylonkabel met thermoplastische coating speciaal ontworpen voor elektrische toepassingen waar het gebruik van niet-geleidende materialen een must is. Bij een kabelbreuk kunnen vervangende kabels voor beide versies separaat besteld worden.

Please reload

POPULAIR

Master Lock S3500 permit control center

September 29, 2017

1/1
Please reload

LAATSTE NIEUWS
Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEK OP TAGS
Please reload

© 2019 Unique Safety Products BV  |  info@usp-online.nl  | +31 (0)10 822 44 00 | privacy statement | algemene verkoopvoorwaarden